AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessionalTransaviaVeiligheid

Transavia-737 keert terug naar Schiphol

Transavia vlucht HV-5561 van Amsterdam naar Katowice is teruggekeerd naar Schiphol, nadat er een hoge fluittoon in de cabine te horen was, zo laat een woordvoerder van Transavia desgevraagd weten aan Up.

Opstijgen
Vlak na het opstijgen op Schiphol, om 14:08 uur meldt de piloot aan de verkeerstoren dat de Boeing 737-700, met registratie PH-XRV een ‘leaking seal’ heeft. Volgens de woordvoerder werd door die ‘leaking seal’, een niet goed afsluitende raam of deur, een hoge fluittoon in de cockpit gecreëerd. Het ging uiteindelijk om het linker cockpitraam dat niet goed afgesloten was.

Terugkeren
De 737 vertrok op 27 december om 13:52 uur ‘s middags via de Aalsmeerbaan vanuit Schiphol richting de Poolse stad Katowice toen de vlucht, na nog geen kwartier in de lucht te zijn geweest, net voorbij Deventer terugkeerde naar Schiphol. Via Flevoland en Purmerend vloog het Transavia-toestel terug naar Schiphol, waar het op de Polderbaan om 14:29 uur landde.

Controleren
Aan de grond moesten de passagiers even het vliegtuig verlaten, zodat de technische dienst het euvel kon verhelpen. Daarna werd de cabinedruk nog getest, waarna de passagiers weer in het toestel mochten stappen. De vlucht wordt met hetzelfde vliegtuig voortgezet en zou rond 16:15 uur opnieuw richting Katowice vertrekken.P

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button