fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Derde prototype Chinese C919 rondt testvluchten af

Het derde prototype van het Chinese Comac C919 narrowbody-vliegtuig heeft de eerste testvluchten afgerond, zo meldt de vliegtuigfabrikant.

Derde
Het derde prototype van de Chinese vliegtuigbouwer COMAC (Commercial Aircraft Corp of China Ltd), heeft de eerste testvluchten afgerond. De eerdere twee prototypes bleven eerder dit jaar nog aan de grond staan, doordat er aanpassingen doorgevoerd moesten worden.

Landing
Het laatste prototype maakte een veilige landing op het Shanghai Pudong International Airport, na een testvlucht van één uur en 38 minuten. De volgende vlucht zal vanaf Shanghai naar Xian in het midden van China uitgevoerd worden. In Xian wordt het toestel aan nieuwe testen onderworpen.

Concurrentie
COMAC ontving tot nu toe 815 orders van 28 klanten. Het is de bedoeling dat de C919 de concurrentie aan gaat met de Boeing 737 en de Airbus A320. De Chinese certificering moet eind 2020 binnen zijn. Op onderstaande beelden is te zien hoe het toestel in elkaar wordt gezet in de fabriek. In 2021 moet het eerste toestel worden geleverd aan launch customer China Eastern.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button