fbpx
AirlinesInnovatieNieuwsOpmerkelijkProfessional

Eerste wegwerpplastic-vrije vlucht uitgevoerd door Hi Fly

Het is volgens de wet-lease maatschappij Hi Fly ‘de eerste keer in de geschiedenis van de luchtvaart’ dat er een vlucht wordt uitgevoerd zonder één plastic wegwerpartikel aan boord, zo meldt de Portugese maatschappij.

Eerste
De eerste ‘plasticvrije’ vlucht werd op 26 december door Hi Fly gevlogen tussen Lissabon in Portugal en Natal in Brazilië. ‘De Airbus A340 met registratie 9H-SUN zal de eerste plasticvrije vlucht uitvoeren’, aldus Hi Fly.

Vier
In totaal zullen er vier vluchten worden uitgevoerd zonder plastic artikelen aan boord die gebruikt worden tijdens het eten, het verpakken van amenity’s of andere plastic wegwerp-items zoals zout- en pepervaatjes, lepeltjes, zakjes, frisdrank verpakkingen en tandenborstels. Hi Fly-topman Paulo Mirpuri zegt over de vlucht dat er tijdens de testvluchten meer dan 350 kilo aan plastic wegwerpartikelen uitgespaard wordt.

Air New Zealand
Ook Air New Zealand schrapt plastic wegwerpartikelen op hun vluchten. Zo’n 14 verschillende producten als plastic bekertjes, dekseltjes, kaasplateau’s en plastic zakjes, worden niet meer op vluchten gebruikt. In totaal gaan het om zo’n 25 miljoen plastic wegwerpproducten per jaar.

©Hi Fly

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button