AirlinesInflightInnovatieNieuwsOpmerkelijkProfessional

Eerste wegwerpplastic-vrije vlucht uitgevoerd door Hi Fly

Het is volgens de wet-lease maatschappij Hi Fly ‘de eerste keer in de geschiedenis van de luchtvaart’ dat er een vlucht wordt uitgevoerd zonder één plastic wegwerpartikel aan boord, zo meldt de Portugese maatschappij.

Eerste
De eerste ‘plasticvrije’ vlucht werd op 26 december door Hi Fly gevlogen tussen Lissabon in Portugal en Natal in Brazilië. ‘De Airbus A340 met registratie 9H-SUN zal de eerste plasticvrije vlucht uitvoeren’, aldus Hi Fly.

Vier
In totaal zullen er vier vluchten worden uitgevoerd zonder plastic artikelen aan boord die gebruikt worden tijdens het eten, het verpakken van amenity’s of andere plastic wegwerp-items zoals zout- en pepervaatjes, lepeltjes, zakjes, frisdrank verpakkingen en tandenborstels. Hi Fly-topman Paulo Mirpuri zegt over de vlucht dat er tijdens de testvluchten meer dan 350 kilo aan plastic wegwerpartikelen uitgespaard wordt.

Air New Zealand
Ook Air New Zealand schrapt plastic wegwerpartikelen op hun vluchten. Zo’n 14 verschillende producten als plastic bekertjes, dekseltjes, kaasplateau’s en plastic zakjes, worden niet meer op vluchten gebruikt. In totaal gaan het om zo’n 25 miljoen plastic wegwerpproducten per jaar.

©Hi Fly

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close