fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewProfessionalVeiligheid

‘Geen alcohol voor personeel JAL na dronken piloot’

Japan Air Lines (JAL) schenkt geen alcohol tijdens de personeelsfeestjes in de decembermaand. De maatschappij wil zo de eventuele nadelige gevolgen voor het personeel inperken, nadat een dronken piloot vorige maand werd gearresteerd op Londen Heathrow, zo meldt The Japan Times.

Damage control
Volgens de krant is JAL bezig met ‘damage control’, het beperken van de al geleden schade door het incident met een stomdronken piloot met 10 keer teveel alcohol in zijn bloed. Zo schenkt JAL op personeelsfeestjes in de feestmaand december geen alcohol.

Alcohol
JAL heeft ook aan alle 32.000 medewerkers gevraagd om de alcohol thuis ook in de kast te laten staan in december, zodat alle vluchten tijdens de feestdagen zonder problemen uitgevoerd kunnen worden. Eerder kondigde de maatschappij al andere maatregelen aan.

Maatregelen
Zo introduceert de maatschappij nieuwe blaastest-apparatuur voor het personeel op alle luchthavens waar de maatschappij op vliegt. En worden crew-leden die te veel alcohol hebben genuttigd, direct bestraft. Het nieuwe systeem staat al in Londen en op de luchthavens in Japan.

Piloten
De overige vliegvelden worden zo snel mogelijk uitgerust met de nieuwe apparatuur. Piloten mogen sowieso in de 24 uur voorafgaand aan een vlucht vanuit Japan helemaal niet meer drinken.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button