fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessionalSchiphol AirportVeiligheid

Na Transavia keert ook KLM-737 terug naar Schiphol

KLM-vlucht KL1395 is enkele minuten na vertrek op Schiphol teruggekeerd naar de Amsterdamse luchthaven wegens ‘een klein technisch probleem’, zo bevestigt een woordvoerder van KLM aan Up.

Terugkeren
Net als bij de Transavia-737 die gisteren kort na vertrek terugkeerde naar Schiphol, was het vandaag de beurt aan een KLM-737. Het toestel met registratie PH-BXN vertrok om 12:50 uur richting Sint-Petersburg in Rusland, maar moest net voorbij Assen weer terugkeren.

Schiphol
Tien minuten na vertrek, om 13:00 uur op 28 december, landde de KLM-737 weer op Schiphol. Daar werd het toestel gecontroleerd. ‘Het was handiger om op Schiphol het probleem te verhelpen dan daar’, aldus de woordvoerder. De passagiers moesten op de luchthaven uit de 18,1-jaar oude 737 stappen. Een ander toestel wordt ingezet om de reizigers weer richting Sint-Petersburg te vliegen.

Transavia
Gisteren vond eenzelfde soort voorval plaats met een Boeing 737 van Transavia. De piloten besloten ook kort na vertrek terug te keren naar de Amsterdamse luchthaven. Daar werd het euvel verholpen en kon de Boeing weer vertrekken. De KLM-vlucht naar Sint-Petersburg vertrok, met een ander vliegtuig en bijna 3 uur later, rond 15:40 weer richting Rusland.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button