fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVliegvelden

Stroomuitval LaGuardia zorgt voor vertragingen

Een brand in een stroomcentrale in New York zorgde ervoor dat de stroom van het LaGuardia Airport in New York uitviel. Hierdoor moesten er verschillende vluchten uitwijken en liepen andere flinke vertragingen op, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Stroom
Een ontploffing die tot een brand leidde in een elektriciteitscentrale in het stadsdeel Astoria in New York op 27 december, schopte de stroomvoorziening voor het LaGuardia Airport in de war, waardoor er een black-out op de luchthaven ontstond. De noodgeneratoren werden gestart om het vliegveld weer te laten draaien, maar voor verschillende vluchten van Delta en United was het te laat en moesten uitwijken.

Vertraging
Ook vertrekkende vluchten ondervonden hinder van de stroomstoringen, want zij moesten aan de grond blijven staan. Hierdoor liepen reizigers vertragingen van 3 uur of meer op. De stroomvoorziening is inmiddels weer hersteld, maar sommige vluchten lopen nog achter op schema.

Blauw licht
Door de ontploffing werd de lucht boven New York in een blauwachtig licht gehuld, wat zorgde voor een spookachtig lichtverschijnsel.Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button