fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsTravelVideo

Wegdromen van Seychellen | Video

Seychellen is het vakantieparadijs in de tropen met ongerepte natuur, parelwitte stranden en een unieke flora en fauna. Toch hebben slechts enkelingen gehoord van deze droombestemming in het midden van de Indische Oceaan.  Seychellen voor beginnersDe Seychellen is een archipel in de Indische Oceaan en ligt ten noorden van Madagaskar. De archipel bestaat uit 115 paradijselijke eilanden, waarvan slechts enkele bewoond zijn. Verspreid over de verschillende eilanden wonen rond de 100.000 inwoners, waarvan de meesten op het hoofdeiland Mahé, dat in oppervlakte vergelijkbaar is met Texel. Andere bekende eilanden zijn Praslin, La Digue en Silhouette.  De eilanden van Seychellen worden voornamelijk gekarakteriseerd door haar witte zandstranden, azuurblauwe zee en de wuivende palmbomen. De eilanden houden nog meer schuil. Zo bezit Seychellen prachtig koraal, mooie natuurgebieden en natuurlijk unieke dieren die in het wild in de natuur voor komen. Op de eilanden heerst er een zacht klimaat en de temperaturen zijn zeer aangenaam. Doorgaans liggen de temperaturen rond 30 graden en valt het kwik zelden onder de 20 graden. Wat betreft het orkaanseizoen, zit je op de Seychellen zeer gunstig. Want de tropische depressies komen alleen verder in het zuiden voor.   Seychellen Strand- ©WikiCommons Tobi87 MahéMahé beschikt over veel toeristische trekpleisters en is een zeer geliefde vakantiebestemming bij toeristen. Zo telt het eiland, dat kleiner is dan Schiermonnikoog, maar liefst 65 stranden. Bovendien is hier met ruim 900 meter het hoogste punt van Seychellen te vinden. Tevens is hier ook het Morne Seychellois National Park gevestigd, waar prachtige wandelroutes zijn uitgelegd die je naar de top van de Seychellen loodsen.  Victoria Victoria ligt op Mahé en is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Modern is de stad zeker niet, vele huizen zijn namelijk nog van hout gebouwd. Het middelpunt van de stad is te vinden bij een druk kruispunt waar de klokkentoren staat. De klok is een monument ter ere aan de Engelse koningin en is een replica van een toren uit Londen.  Uitzicht op Vicotira- ©WikiCommons Haddock Een van de meest bezochte trekpleisters in Victoria is de Hindoestaanse, Arul Mihu tempel, die in het hart van de stad is te vinden (foto). De kleurvolle tempel is gebouwd in 1992 en is een eerbetoon aan de 5000 Hindoestanen die in de stad wonen. Een andere veel bezochte bezienswaardigheid is de authentieke Sir Selwyn markt, waar gehandeld wordt in vers gevangen vis, specerijen en diverse soorten fruit.  Victoria Klokkentoren- ©WikiCommons Uspn Natuur Bird Island behoort tot een van de meest bijzondere bestemmingen van de Seychellen. Bird Island staat voornamelijk bekend, zoals haar naam al suggereert, om de grote kolonies vogels die tussen maart en mei op het eiland nestelen. Die kolonies bestaan uit wel honderdduizenden vogels.  Daarnaast moeten de vogels het eiland delen met de immense reuzenschildpadden die vrij op het eiland rondlopen. Er zijn op het eiland namelijk twee keer zoveel schildpadden als inwoners, waarvan sommigen tot wel 300 kilo kunnen wegen en 150 jaar oud worden! De inheemse schildpadden zijn van dichtbij te observeren en bezoekers mogen de dieren ook aanraken, de schildpadden trekken zich niks aan van mensen en zijn dus ook absoluut niet schuw. Bovendien manoeuvreren de schildpadden zich op een slow-motion wijze voort.  Birds Island- ©WikiCommons Panoramio SnorkelenOok de onderwaterwereld kan unieke kiekjes opleveren, naast de reuzenschildpadden kunnen snorkelaars ook de grootste vissoorten ter wereld aantreffen. De Indische Zee rondom Seychellen is namelijk de perfecte habitat voor de grootste vis ter wereld, de walvishaai. De walvishaai is voor mensen niet gevaarlijk en Seychellen is een van de weinige plekken waar je de bedreigde haaiensoort nog kunt zien. En met een beetje geluk zal je tijdens het snorkelen ook nog een manta rog tegenkomen, die een spanwijdte van ruim zeven meter kan hebben! 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button