AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Akkoord voor miljoenenlening Jet Airways’

Jet Airways heeft een overeenkomst bereikt met aandeelhouder Etihad voor een aanvullende miljoenenlening, schrijft de Financial Express. Met deze lening krijgt de Indische carrier meer ruimte om de financiële problemen aan te pakken.

Leningen
Daarnaast krijgt de maatschappij extra tijd om huidige leningen terug te betalen. Jet had in september dit jaar een schuld opgebouwd van 1,1 miljard dollar, waarvan een lening van 210 miljoen terugbetaald moet worden voor maart 2019.

Problemen
Etihad zal garant staan voor een lening van 150 miljoen dollar (ruim 130 miljoen euro). Het geld is nodig om de operatie op korte termijn veilig te stellen. Door de problemen bij Jet Airways ontstond er onder andere vertraging in het uitbetalen van personeelssalarissen. In april moet dit zijn opgelost is het streven.

Uitstel
Verder worden investeringen uitgesteld. Vorige week werd bekend dat de levering van nieuwe toestellen op de lange baan wordt geschoven en dat een aantal leasetoestellen terugkeren naar de verhuurder.

Etihad bezit 24 procent van de aandelen in Jet. Er wordt gesproken over het uitbreiden van dit aandeel tot 49 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button