NieuwsProfessionalVliegvelden

Beijing Capital Airport passeert grens 100 miljoen passagiers

Beijing Capital, de internationale luchthaven van Peking, is op 28 december voor het eerst de grens van 100 miljoen passagiers per jaar gepasseerd. Dat blijkt uit vervoerscijfers van CAPA.

Eenmalig
Waarschijnlijk is dit ook het (voorlopig) laatste jaar dat er zoveel reizigers op de luchthaven worden verwerkt, doordat de nieuwe megaluchthaven Daxing volgend jaar een deel van het vliegverkeer overneemt. Bij de opening heeft het vliegveld de capaciteit om 45 miljoen passagiers per jaar te kunnen verwerken.

Capital
In 2017 verwerkte Capital nog 95,8 miljoen passagiers. De luchthaven in het Amerikaanse Atlanta was tot nu toe de enige airport waar meer dan 100 miljoen reizigers werden verwerkt. Atlanta staat al jarenlang op nummer één wat aantal passagiers en ook het aantal vliegbewegingen betreft.

Hub
Daxing moet de komende jaren uitgroeien tot de belangrijkste hub in de regio. Het wordt een van de grootste luchthavens ter wereld. Qua formaat vergelijkbaar met de ring van Amsterdam. In 2025 is de capaciteit uitgebreid tot 72 miljoen passagiers en in 2040 kunnen er 100 miljoen reizigers gebruik van maken.

SkyTeam
Het is de bedoeling dat SkyTeam haar activiteiten onderbrengt op Daxing. China Southern en China Eastern krijgen er een basis. Capital wordt de thuisbasis van Air China en Star Alliance-partners.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close