AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Goed jaar voor Düsseldorf Airport ondanks vertrek airberlin

Düsseldorf Airport heeft het afgelopen jaar toch goed kunnen afsluiten ondanks het vertrek van airberlin, zo meldt de Duitse luchthaven.

Laatste maanden
Düsseldorf Airport zal het jaar afsluiten met zo’n 24,3 miljoen reizigers die via de luchthaven reisden. Ondanks het vertrek van het failliete airberlin hebben de laatste maanden van dit jaar de cijfers nog zo weten recht te trekken dat er slechts 1,6 procent minder mensen via de luchthaven vlogen dan het recordjaar van 2017.

Oktober
Vanaf oktober werden er weer positieve groeicijfers genoteerd, en daarmee viel ook het aantal vliegbewegingen niet veel lager uit dan vorig jaar. Met 1,2 procent minder vliegbewegingen komt het aantal rond de 219.000 te liggen. Ondanks een staking van de cabin crew van Eurowings in november werd ook die maand positief afsgesloten.

Gat
Door het wegvallen van airberlin in 2017 sprongen verschillende maatschappijen in het gat wat er achterbleef. Zo vloog Icelandair naar Düsseldorf en verdubbelde Eurowings de vloot op de twee na grootste luchthaven van Duitsland in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close