fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Goed jaar voor Düsseldorf Airport ondanks vertrek airberlin

Düsseldorf Airport heeft het afgelopen jaar toch goed kunnen afsluiten ondanks het vertrek van airberlin, zo meldt de Duitse luchthaven.

Laatste maanden
Düsseldorf Airport zal het jaar afsluiten met zo’n 24,3 miljoen reizigers die via de luchthaven reisden. Ondanks het vertrek van het failliete airberlin hebben de laatste maanden van dit jaar de cijfers nog zo weten recht te trekken dat er slechts 1,6 procent minder mensen via de luchthaven vlogen dan het recordjaar van 2017.

Oktober
Vanaf oktober werden er weer positieve groeicijfers genoteerd, en daarmee viel ook het aantal vliegbewegingen niet veel lager uit dan vorig jaar. Met 1,2 procent minder vliegbewegingen komt het aantal rond de 219.000 te liggen. Ondanks een staking van de cabin crew van Eurowings in november werd ook die maand positief afsgesloten.

Gat
Door het wegvallen van airberlin in 2017 sprongen verschillende maatschappijen in het gat wat er achterbleef. Zo vloog Icelandair naar Düsseldorf en verdubbelde Eurowings de vloot op de twee na grootste luchthaven van Duitsland in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button