IncidentenNieuws

‘Vervuilde kerosine oorzaak motoruitval Brussels A330’

De oorzaak van het uitvallen van beide motoren van een Brussels Airlines A330-200 eerder deze maand is achterhaald. De maatschappij meldt tegenover de Belgische krant La Libre dat de kerosine was vervuild.

Ongewoon
Het ongewone incident deed zich voor tijdens vlucht SN358 van Kinshasa in Kongo naar Brussel. Het toestel kon zonder problemen landen nadat beide motoren weer functioneerden. Het gebeurt vaker dat een van de motoren van een vliegtuig te maken heeft met storing, maar dat beide motoren uitvallen is zeldzaam.

Brandstof
Uit onderzoek van het toestel blijkt dat een van de motoren uitviel door de vervuilde brandstof, en als gevolg van een softwareprobleem begaf vervolgens de andere motor het ook.

De betreffende Airbus met registratie OO-SFU is bijna 19 jaar oud en werd in 2000 aan Sabena geleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/