IncidentenNieuwsOpmerkelijkVliegtuigtype & -bouwer

Nabestaanden Lion Air-crash beginnen rechtszaak tegen Boeing

Nabestaanden van de copiloot van het verongelukte Lion Air-toestel hebben een rechtszaak aangespannen tegen Boeing. Eerder werd de fabrikant al door nabestaanden van omgekomen passagiers voor de rechter gesleept.

Verantwoordelijk
Volgens de nabestaanden is Boeing verantwoordelijk voor de dood van de copiloot omdat het toestel ‘gevaarlijk’ was. Door problemen met sensoren kregen de piloten foutieve vluchtinformatie. Automatische systemen werden daardoor ook verkeerd aangestuurd, met een duikvlucht tot gevolg.

Handleiding
De nabestaanden verwijten Boeing ook dat de handleidingen niet de juiste informatie bevatten. De piloten konden hierdoor niet weten hoe ze moesten handelen, zo stelt men.

Verbreken
Lion Air-oprichter Rusdi Kirana liet eerder weten de banden met Boeing te willen verbreken, vanwege de volgens hem onterechte beschuldiging van nalatig onderhoud en verkeerde procedures. Een grote order bij de Amerikaanse fabrikant staat hiermee op de tocht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button