fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Adria Airways in financieel zwaar weer’

Het Sloveense Adria Airways verkeert in financieel zwaar weer. De maatschappij moet bewijs neerleggen bij de Sloveense luchtvaartautoriteit dat het nog financieel gezond is, zo melden verschillende media.

Kapitaal
Al twee jaar op rij noteert Adria Airways rode cijfers, wat de Sloveense luchtvaartautoriteit zorgen baart. In oktober van dit jaar vroeg de autoriteit om aan het einde van 2018 bewijs te leveren voor de financiële gezondheid van de airline. Om aan die eis te voldoen ging Adria Airways op zoek naar nieuw kapitaal. Of Adria het bewijs heeft kunnen voorleggen aan de luchtvaartautoriteit is op dit moment nog niet bekend.

Investeerders
De eigenaar van de airline, het in Luxemburg gevestigde 4K Invest, pompte in oktober 10 miljoen euro in Adria Airways om aan de eisen te voldoen. In november werd er nog eens 4 miljoen naar de maatschappij overgeboekt. Volgens Adria Airways zou de eerste 10 miljoen voor het eerste kwartaal van 2019 apart gezet zijn. Of dat bedrag de airline er weer bovenop kan helpen zal de tijd uitwijzen.

Groei
Volgens Holger Kowarsch, de ceo van Adria, blijft de airline zich inzetten voor groei op de lange termijn. De operaties in het huidige winterseizoen moeten voor meer stabiliteit binnen de airline zorgen én de samenwerking met andere maatschappijen ten goede komen, zodat ze in de toekomst, eventueel via partnerschappen, kunnen groeien.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button