fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

‘Afrikaanse KLM-partners overwegen eigen alliantie’

Kenya Airways, Air Mauritius, South African Airways en RwandAir zijn in gesprek een eigen alliantie op te richten om zo concurrentie te lijf te gaan. Dat zegt de topman van Air Mauritius in gesprek met verslaggevers.

Bundelen

“Air Mauritius heeft het initiatief genomen krachten te bundelen met drie andere Afrikaanse maatschappijen een alliantie op te richten”, aldus de ceo van Air Mauritius. “We kunnen zo connectiviteit verbeteren in de regio. In de concurrerende omgeving kunnen we de reiziger een stabiel netwerk bieden, dat van alle sterke punten van de afzonderlijke maatschappijen gebruik maakt.”

Herstructurering

Het nieuws komt in een tijd dat Kenya Airways een rigoreuze herstructurering doormaakt. Ook bij South African Airways (SAA) draait het niet lekker. Een nieuwe investeerder moet de maatschappij van de ondergang redden.

Codeshare

Air Mauritius is codeshare-partner van KLM. De twee maatschappijen delen de route naar Amsterdam en vliegen elk een helft van het jaar. Kenya Airways is deels eigendom van Air France-KLM. AFKL zag haar aandeel in de maatschappij afnemen door een nieuwe aandelenuitgifte. SAA is lid van Star Alliance. RwandAir is geen alliantielid.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button