fbpx
AirlinesBusiness JetsFrequente reizigersNieuws

Qatar Executive ontvangt nieuwe G500’s

Qatar Executive, onderdeel van Qatar Airways, heeft twee nieuwe Gulfstream G500’s ontvangen. Hiermee wordt de vloot van de business jet-chartermaatschappij uitgebreid naar 15 toestellen.

Gulfstream
Qatar Executive heeft twee Gulfstream G500’s ontvangen, het zijn de eerste van de 25 bestelde zakenjets. In 2022 moet het 25e exemplaar worden opgenomen in de vloot van de businessdochter van Qatar Airways. Het toestel heeft een vliegbereik van 9.630 kilometer en kan opstijgen van een afstand van minimaal 1.585 meter. Het vliegtuig heeft Pratt & Whitney Canada PW800 motoren. Qatar Executive zet de vliegtuigen in op verschillende routes afhankelijk van de vraag.

Vloot
Met de komst van de twee nieuwe G500’s bestaat de vloot van Qatar Executive uit vijftien vliegtuigen. Naast de twee G500’s zitten er nog vijf Gulfstream G650’s, drie Bombardier Challenger 605’s, vier Global 5000’s en één Global XRS. Volgend jaar komen daar nog vijf G500’s en één G650ER bij.

G500 ©Qatar Airways

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button