fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Qatar Airways neemt belang in China Southern

Qatar Airways heeft een belang van 5 procent in China Southern genomen. De Chinese maatschappij is sinds 1 januari uit SkyTeam gestapt en nu heeft oneworld-lid Qatar Airways een deel van de aandelen van China Southern overgenomen, zo meldt de Qatarse luchtvaartmaatschappij.

China Southern
In november van vorig jaar kwam China Southern met het nieuws naar buiten dat ze uit de SkyTeam-alliantie stappen, waar ook KLM lid van is. De verwachting was dat de maatschappij naar oneworld zou overstappen. Doordat Qatar Airways een belang van 5 procent van de maatschappij heeft gekocht, wil de maatschappij uit Doha samen met China Southern ‘alle kansen aangrijpen en een goede langetermijnrelatie opbouwen’ aldus Akbar Al Baker, topman van Qatar Airways .

Qatar Airways
China Southern is niet de enige maatschappij waar Qatar Airways aandelen van in handen heeft. Zo heeft de airline 49 procent van de aandelen van Air Italy in handen, 20 procent van IAG, 10 procent in LATAM Airlines en 9,99 procent van Cathay Pacific.

Oneworld
De vraag is of Qatar Airways bij de oneworld-alliantie zal blijven. Al Baker, dreigt al een tijdje om uit het samenwerkingsverband te stappen, doordat hij vindt dat sommige airlines zich niet gedragen zoals partners moeten doen. Zo zegt hij dat American Airways de Amerikaanse overheid desinformatie geeft over Qatar Airways en de maatschappij belastert.

IAG
Willie Walsh, CEO van International Airlines Group, zei dat het hoogstwaarschijnlijk is dat Qatar opstapt. ‘Ik heb regelmatig contact gehad met Akbar Al Baker over dit probleem. Hij zegt deze dingen niet zonder echt achter zijn opmerkingen te staan. Hij is geïrriteerd over de manier waarop sommige oneworld-leden hebben gereageerd’, aldus Walsh.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button