AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

South African Airways vliegt vaker naar Washington

South African Airways (SAA) vliegt komend voorjaar vaker tussen Accra, de hoofdstad van Ghana en Washington, zo meldt de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij.

Vaker
Met ingang van 1 april van dit jaar zal SAA vijf keer per week tussen het Kotoka International Airport in Accra en het Dulles Airport in Washington vliegen. De vluchten worden met een Airbus A330-300 uitgevoerd en heeft ruimte voor 46 full-flat stoelen in business class en 203 gewone stoelen in economy.

Redding
Dat er nog vaker naar Washington gevlogen wordt is opzienbarend, omdat SAA al langere tijd in financieel zwaar weer verkeert. In september vorig jaar meldde een hogere manager van, het door de overheid gerunde, South African Airways tegen Zuid-Afrikaanse media dat de maatschappij ‘technisch failliet‘ is. Nu lijkt er een reddingsboei uitgeworpen te zijn voor de maatschappij door een consortium van bedrijven die SAA een lening wil verstrekken van 1,43 miljard dollar (1,25 miljard euro) voor een belang van 51 procent in de luchtvaartmaatschappij. De leningverstrekkers zijn het Zuid-Afrikaanse Fly Modern Ark en het Amerikaanse Cerberus Capital Management.

Argusogen
De nieuwe lening, door verschillende media omschreven als een ‘kerstwonder’, wordt niet door iedereen toegejuicht. Zo zou de ‘redding’ de schuldenberg van SAA op de lange termijn alleen maar verhogen in plaats van de financiële problemen daadwerkelijke op te lossen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/