AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

South African Airways vliegt vaker naar Washington

South African Airways (SAA) vliegt komend voorjaar vaker tussen Accra, de hoofdstad van Ghana en Washington, zo meldt de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij.

Vaker
Met ingang van 1 april van dit jaar zal SAA vijf keer per week tussen het Kotoka International Airport in Accra en het Dulles Airport in Washington vliegen. De vluchten worden met een Airbus A330-300 uitgevoerd en heeft ruimte voor 46 full-flat stoelen in business class en 203 gewone stoelen in economy.

Redding
Dat er nog vaker naar Washington gevlogen wordt is opzienbarend, omdat SAA al langere tijd in financieel zwaar weer verkeert. In september vorig jaar meldde een hogere manager van, het door de overheid gerunde, South African Airways tegen Zuid-Afrikaanse media dat de maatschappij ‘technisch failliet‘ is. Nu lijkt er een reddingsboei uitgeworpen te zijn voor de maatschappij door een consortium van bedrijven die SAA een lening wil verstrekken van 1,43 miljard dollar (1,25 miljard euro) voor een belang van 51 procent in de luchtvaartmaatschappij. De leningverstrekkers zijn het Zuid-Afrikaanse Fly Modern Ark en het Amerikaanse Cerberus Capital Management.

Argusogen
De nieuwe lening, door verschillende media omschreven als een ‘kerstwonder’, wordt niet door iedereen toegejuicht. Zo zou de ‘redding’ de schuldenberg van SAA op de lange termijn alleen maar verhogen in plaats van de financiële problemen daadwerkelijke op te lossen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button