fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Vietnam opent nieuw vliegveld nabij Ha Long Bay

In Vietnam is een nieuw internationaal vliegveld geopend; het Van Don International Airport, zo meldt de nieuwe luchthaven. De luchthaven bevindt zich vlakbij de UNESCO werelderfgoedsite Ha Long Bay.

Nieuw
Het nieuwe Van Don vliegveld is Vietnam’s eerste vliegveld dat in privĂ©handen is opgericht. De Vietnamese vastgoedgroep Sun Group heeft het vliegveld gebouwd, dat in totaal zo’n 310 miljoen dollar (271 miljoen euro) heeft gekost. Het vliegveld kan ook grote toestellen zoals een Boeing 777 of Airbus A350 ontvangen.

Passagiers
Naar verwachting zal eind 2019 het Van Don vliegveld zo’n half miljoen passagiers hebben ontvangen. Tegen het einde van 2020 zouden dat zo’n 2,5 miljoen passagiers moeten zijn. Vietnam Airlines vliegt dagelijks met A321’s tussen Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, en het nieuwe vliegveld.

Ha Long Bay
Het vliegveld bevindt zich in de Quang Ninh provincie en ligt op een uurtje rijden van de UNESCO werelderfgoedsite Ha Long Bay. Met het nieuwe vliegveld wordt de reistijd naar Ha Long Bay vanuit Hanoi met 2 uur ingekort. Met de komst van Van Don wordt het drukke Hanoi Noi Ba Airport ook wat ontzien.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button