Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

Vietnam opent nieuw vliegveld nabij Ha Long Bay

In Vietnam is een nieuw internationaal vliegveld geopend; het Van Don International Airport, zo meldt de nieuwe luchthaven. De luchthaven bevindt zich vlakbij de UNESCO werelderfgoedsite Ha Long Bay.

Nieuw
Het nieuwe Van Don vliegveld is Vietnam’s eerste vliegveld dat in privéhanden is opgericht. De Vietnamese vastgoedgroep Sun Group heeft het vliegveld gebouwd, dat in totaal zo’n 310 miljoen dollar (271 miljoen euro) heeft gekost. Het vliegveld kan ook grote toestellen zoals een Boeing 777 of Airbus A350 ontvangen.

Passagiers
Naar verwachting zal eind 2019 het Van Don vliegveld zo’n half miljoen passagiers hebben ontvangen. Tegen het einde van 2020 zouden dat zo’n 2,5 miljoen passagiers moeten zijn. Vietnam Airlines vliegt dagelijks met A321’s tussen Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, en het nieuwe vliegveld.

Ha Long Bay
Het vliegveld bevindt zich in de Quang Ninh provincie en ligt op een uurtje rijden van de UNESCO werelderfgoedsite Ha Long Bay. Met het nieuwe vliegveld wordt de reistijd naar Ha Long Bay vanuit Hanoi met 2 uur ingekort. Met de komst van Van Don wordt het drukke Hanoi Noi Ba Airport ook wat ontzien.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/