fbpx
Eindhoven AirportInnovatieNieuwsNL NieuwsProfessionalRotterdam The HagueSchiphol AirportVliegvelden

Elektrisch grondmateriaal vervangt diesel op Schiphol

Op Schiphol en andere luchthavens van de Royal Schiphol Group zullen elektrische ‘ground power units’ (E-GPU) de dieselvariant van het grondmateriaal vervangen, zo meldt de Royal Schiphol Group.

Elektrisch
Volgens Schiphol zullen de E-GPU’s vliegtuigen die aan de grond staan van energie voorzien. De elektrische power units ‘zijn in lijn met het actieplan ‘Slim & Duurzaam‘ en het klimaatakkoord. De aanschaf leidt tot vermindering van de CO2-uitstoot van de Nederlandse luchthavens’, aldus de Schiphol-groep.

In gebruik
Schiphol meldt dat ‘de mobiele E-GPU’s door Schiphol in samenwerking met ITW GSE en Nissan ontworpen zijn en succesvol getest op de luchthaven. Schiphol heeft vijf exemplaren in gebruik. Luchthavens Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Brisbane Airport, waar Schiphol een belang in heeft, hebben alle drie één E-GPU in gebruik genomen.’

Reductie
Volgens de Schiphol-groep zorgen de E-GPU’s voor een reductie van 90 procent in de CO2-uitstoot een een reductie van 95 procent van de NOx-uitstoot (stikstofoxide) ten opzichte van de dieselvariant. De elektrische E-GPU’s passen mooi in het plaatje van de elektrische bussen op Schiphol en de elektrische pushback-trucks.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button