fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVliegtuigenVliegvelden

‘Gestrande Norwegian-737 nog altijd in Iran’

De Boeing 737 MAX 8 van Norwegian die op 14 december in Iran strandde, staat nog altijd op het vliegveld van de Iraanse stad Shiraz, zo melden verschillende media.

Iran-deal
Het feit dat de gestrande Boeing na ruim twee weken nog steeds in Iran staat komt door het invoerverbod van Amerikaanse goederen, doordat de Verenigde Staten uit de Iran-deal stapten. Monteurs van Norwegian zijn al die tijd ter plekke om te kijken of het vliegtuig zonder reserve-onderdelen gemaakt kan worden, maar dat blijkt niet te lukken. Volgens verschillende bronnen zou de 737 een volledig nieuwe motor nodig hebben.

Passagiers
De passagiers die aan boord van het vliegtuig zaten, werden de dag erna met een vervangend Norwegian-toestel teruggebracht naar Oslo. Door die onverwachte landing in Iran wordt het voor hen mogelijk wel moeilijker om een reisje naar de VS te plannen. De passagiers hebben namelijk een Iraanse stempel in hun paspoort gekregen, waardoor zij ‘niet meer in aanmerking komen voor het Amerikaanse Visa Waiver Program – de gemakkelijkste methode om de Verenigde Staten in te komen’, zo meldt het NRC. Wel kunnen zij voor 160 dollar (140 euro) een visum bij het Amerikaanse consulaat aanvragen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button