fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Lion Air staakt zoektocht naar 2e zwarte doos’

Lion Air heeft aangegeven om de zoektocht naar de 2e zwarte doos van de neergestorte vlucht JT610 in de Javazee te staken, zo meldt Reuters.

Zoektocht
De zoektocht van luchtvaartmaatschappij Lion Air wordt gestaakt. Halverwege december charterde de maatschappij zelf een schip om het wrak en de zwarte doos te vinden. Sinds zaterdag is de zoektoch van Lion Air gestopt, aldus een woordvoerder van de maatschappij.

Verder
Toch lijkt er nog via een andere weg gezocht te worden naar de tweede zwarte doos. De ‘National Transport Safety Commission’ (KNKT) van Indonesië zegt dat ze ‘zo snel als uitvoerbaar’ een eigen zoektocht willen starten. ‘Dit zou zo snel als volgende week kunnen zijn’, aldus een woordvoerder van de KNKT.

Tijd
De tijd begint wel te dringen om de zwarte doos nog te vinden, want volgens de brochure van de L3 Technologies Inc. voicerecorder zendt de zwarte doos 90 dagen een akoestisch signaal uit. Op 29 oktober stortte de Boeing 737 MAX 8 van Lion Air in de Javazee, waarbij alle 189 inzittenden om het leven kwamen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button