AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Lion Air staakt zoektocht naar 2e zwarte doos’

Lion Air heeft aangegeven om de zoektocht naar de 2e zwarte doos van de neergestorte vlucht JT610 in de Javazee te staken, zo meldt Reuters.

Zoektocht
De zoektocht van luchtvaartmaatschappij Lion Air wordt gestaakt. Halverwege december charterde de maatschappij zelf een schip om het wrak en de zwarte doos te vinden. Sinds zaterdag is de zoektoch van Lion Air gestopt, aldus een woordvoerder van de maatschappij.

Verder
Toch lijkt er nog via een andere weg gezocht te worden naar de tweede zwarte doos. De ‘National Transport Safety Commission’ (KNKT) van Indonesië zegt dat ze ‘zo snel als uitvoerbaar’ een eigen zoektocht willen starten. ‘Dit zou zo snel als volgende week kunnen zijn’, aldus een woordvoerder van de KNKT.

Tijd
De tijd begint wel te dringen om de zwarte doos nog te vinden, want volgens de brochure van de L3 Technologies Inc. voicerecorder zendt de zwarte doos 90 dagen een akoestisch signaal uit. Op 29 oktober stortte de Boeing 737 MAX 8 van Lion Air in de Javazee, waarbij alle 189 inzittenden om het leven kwamen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/