MilitairNieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

‘Militaire anti-drone apparatuur weggehaald van Gatwick’

De militaire anti-drone apparatuur die op het vliegveld van Londen Gatwick gestationeerd stond om de drones die het vliegverkeer voor 3 dagen in de war schopte uit te schakelen, is weggehaald, zo meldt The Independent.

Terug
De anti-drone apparatuur die door het Britse ministerie van Defensie op de Londense luchthaven gestationeerd werd, is weer terug bij het leger ondergebracht. Een woordvoerder van het ministerie meldde dat aan de krant en liet verder weten dat ‘het leger ten allen tijde klaarstaat om hulp te bieden mocht dat nodig zijn.’

Drone Dome
De ‘Drone Dome’ die het leger op Gatwick gestioneerd had, is een door het Israëlische leger ontworpen systeem dat drones kan detecteren en de verbinding tussen de drone en de bestuurders kan verstoren. Het systeem gebruikt 4 radars, waardoor het 360 graden in de rondte kan ‘kijken’. De Drone Dome kan binnen een afstand van ‘enkele mijlen’ de communicatie van de drones verstoren.

Schrappen
Door waarnemingen van drones rondom Gatwick is het vliegveld, in de periode tussen 19 en 31 december, 33 uur gesloten geweest, waardoor er zo’n 1.000 vlucht geannuleerd moesten worden. Er werden enkele verdachten opgepakt, maar daarna ook weer vrijgelaten. De zoektocht werd hervat, maar is tot nu toe nog op niks uitgedraaid.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/