fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Passagiersgroei Ryanair in 2018 lager door stakingen

Ryanair noteerde een passagiersgroei van 8 procent over het vorige jaar, zo meldt de Ierse prijsvechter. Daarmee is de groei in 2018 lager dan het jaar daarvoor, de reden hiervoor zijn de stakingen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden.

Groei
Over de twaalf maanden van 2018 groeide het aantal passagiers van Ryanair met 8 procent naar 139,2 miljoen reizigers. De bezettingsgraad bedroeg over het hele jaar 96 procent. In 2017 groeide het passagiersaantal nog met 10 procent naar 128,9 miljoen reizigers. De lagere groei is te wijten aan de verschillende stakingen die Ryanair heeft ondervonden in het afgelopen jaar op het Europese continent.

December
In de decembermaand zag Ryanair het aantal passagiers met 9 procent stijgen naar 10 miljoen passagiers in tegenstelling tot de 9,3 miljoen reizigers in december 2017. De bezettingsgraad bedroeg afgelopen maand 95 procent.

Laudamotion
Laudamotion vervoerde zo’n 300.000 reizigers in december met een bezettingsgraad van 93 procent. In totaal komen Ryanair en Laudamotion uit op 10,3 miljoen vervoerde passagiers, wat een groei van 12 procent ten opzichte van december 2017 betekent.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button