fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Spaanse cabin crew Ryanair dreigt met staking

De vakbonden die de Spaanse cabin crew van de Ierse prijsvechter Ryanair vertegenwoordigen, dreigen met een staking op verschillende dagen in januari, zo melden de vakbonden USO en SITCPLA.

Staking
De voorgenomen staking van de Spaanse Ryanair cabin crew staat nu gepland op dinsdag 8, donderdag 10 en zondag 13 januari. Eerder gaven de vakbonden aan dat het management van Ryanair tien dagen de tijd heeft om te reageren en ‘voor eens en altijd de Spaanse wetgeving te erkennen en te handhaven’.

Ryanair
Als de stakingen doorgaan in januari kunnen er weer duizenden passagiers getroffen worden. Op dit moment is het nog niet duidelijk of Ryanair met de Spaanse vakbonden rond de tafel zit. Vorig jaar werd de low cost-maatschappij verschillende keren getroffen door stakingen in verschillende landen, waaronder Nederland.

Duitsland
In november vorig jaar kwam Ryanair in Duitsland nog tot een cao-overeenkomst met de cabin crew. Ook het Italiaanse cabinepersoneel stemde in met een cao-voorstel. Ryanair-topman Michael O’Leary gaf toentertijd aan ‘positief gestemd’ te zijn over de ontwikkelingen tussen de maatschappij en de verschillende vakbonden in Europa.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button