fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Amerikaanse start-up Moxy koopt 60 A220’s

Een nieuwe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, een start-up met de codenaam ‘Moxy, heeft een bestelling geplaatst bij Airbus voor 60 A220’s, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

David Neeleman
Moxy is opgericht door een bekende in de luchtvaart, namelijk David Neeleman, oprichter van JetBlue Airways, Azul Brazilian Airlines en is de grootste investeerder in TAP Air Portugal. Hij liet tijdens de Farnborough Airshow van vorig jaar weten de nieuwe maatschappij op te willen richten.

Moxy
Moxy moet een low cost-maatschappij worden die vluchten binnen de Verenigde Staten uit zal voeren. De maatschappij zal vanaf kleinere vliegvelden in de Verenigde Staten vliegen, zoals Providence in Rhode Island, Fort Worth in Texas, en Burbank in de staat Californië. De maatschappij zou de eerste vluchten in 2020 moeten uitvoeren.

A220
De bestelde A220-300’s worden in de Amerikaanse Airbus-fabriek in Mobile, Alabama geproduceerd. Met de bestelling wordt Neeleman de één-na-grootste gebruiker van de A220’s in de Verenigde Staten. Delta heeft namelijk 75 van die toestellen bij Airbus in het orderboek staan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button