fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Toestemming voor Britse Ryanair-dochter

Ryanair UK, de Britse dochtermaatschappij van de Ierse prijsvechter Ryanair, heeft van de Britse luchtvaartautoriteiten een vliegvergunning of AOC (Air Operators Certificate) toegekend gekregen, zo meldt Ryanair.

Ryanair UK
Met het verkrijgen van de vliegvergunning van de Britse luchtvaartautoriteiten kan Ryanair UK ook na de Brexit binnenlandse vluchten uitvoeren en op routes naar niet-Europese landen vliegen. Wel zegt Ryanair in een statement dat de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk tot een deal moeten komen om zo eventuele problemen in het luchtvervoer tijdens de vakantieperiode van 2019 te voorkomen.

Brexit
De Europese Commissie (EC) kwam halverwege december met een noodplan om, in het geval van een no-deal Brexit, het vliegverkeer tijdelijk door te laten gaan, zonder al te veel verstoringen. Het VK heeft in de afgelopen tijd ook met Canada en de Verenigde Staten een post-Brexit Open Skies-akkoord gesloten, waardoor het luchtverkeer tussen alle drie de landen gewaarborgd blijft.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button