fbpx
BestellingenNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

ATR sleept nieuwe bestelling binnen

ATR heeft een nieuwe bestelling voor acht vliegtuigen binnengesleept, zo meldt de Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer Avions de Transport Regional/Aerei di Trasporto Regionale.

Bestelling
Aviation PLC, een bedrijf dat vliegtuigen aan luchtvaartmaatschappij leaset, heeft een bestelling van acht ATR 72-600’s bij ATR geplaatst. De toestellen zullen in de periode tussen 2020 en 2022 aan de leasemaatschappij geleverd worden.

Kooprechten
Aviation PLC heeft met het verzilveren van de koopopties voor de acht 72-600’s, meteen de kooprechten voor nog eens 25 ATR-vliegtuigen tot en met december 2025 veiliggesteld.

Mijlpaal
Eind november vorig jaar beleeft de Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer nog een mijlpaal, toen rolde de 1.500e ATR uit de fabriek. Dat toestel was tevens een 72-600. Het was niet de eerste mijlpaal die de vliegtuigbouwer vorig jaar mocht vieren. Zo werd de 1.000e ATR 72 in juli afgeleverd en werd in augustus het 500e exemplaar van een ATR -600 toestel gevierd. De eerste levering van een ATR-vliegtuig dateert alweer van 30 jaar geleden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button