IncidentenNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Delta 767 op Schiphol geëvacueerd na rookontwikkeling

Een Boeing 767-300ER van Delta Air Lines kon vanmiddag niet starten vanaf de Polderbaan op Schiphol, wegens een technisch probleem. Een woordvoerder van de luchthaven bevestigt tegenover Up in the Sky dat de passagiers van boord zijn gehaald.

Bussen
Op de vluchtgegevens van FlightRadar24 is te zien dat het toestel via de tweede taxibaan de Polderbaan heeft verlaten. Verderop is het vliegtuig tot stilstand gekomen, waarna de passagiers het via trappen hebben verlaten. De passagiers zijn volgens de Schiphol-woordvoering met bussen naar de terminal gebracht, waar de maatschappij hen opwachtte.

©Flightradar24

Rook
De Boeing zou te maken hebben gehad met remproblemen. Op een geluidsfragment van LiveATC is te horen dat piloten van een KLM-toestel, dat achter de Delta taxiede, rook van een van de banden zag komen toen het op de baan gereedstond. De brandweer begaf zich met meerdere voertuigen richting het toestel. Schiphol kan nog niet bevestigen wat er precies is gebeurd.

Een van de passagiers filmde de rookontwikkeling vanuit de cabine:

Orlando
Het vliegtuig (N154DL) was onderweg als vlucht DL411 richting Orlando in de VS. De geplande vertrektijd was 14:40 uur. Onduidelijk is wanneer de passagiers alsnog richting Orlando kunnen vertrekken.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button