fbpx
KLMLiefhebberNieuwsNL Nieuws

KLM bij koplopers wat betreft veiligheid en innovatie

KLM behoort tot de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld voor 2019. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van AirlineRatings, met de twintig hoogst genoteerde airlines.

Top 20
Op welke positie KLM precies staat is niet bepaald. Het overzicht kent geen ranking, maar bepaalt de twintig veiligste airlines en publiceert deze op alfabetische volgorde. Naast KLM bestaat de lijst uit: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, American Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Emirates, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Lufthansa, Qantas, Qatar, SAS, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines en Virgin group. Qantas is genomineerd als veiligste maatschappij voor 2019.

Toonaangevend
Hoofdredacteur Geoffrey Thomas noemt de airlines “toonaangevend in de branche”. Volgens Thomas lopen ze voorop wat betreft veiligheid, innovatie en de ingebruikname van nieuwe vliegtuigen. De beoordeling van airlines wordt gedaan met behulp van sterren, die door bezoekers als ervaringsdeskundigen kunnen worden aangevuld. Factoren die worden meegenomen zijn audits van luchtvaartinstanties en brancheorganisaties; overheidsaudits; crashes en ernstig incidenten; winstgevendheid, toonaangevende veiligheidsinitiatieven en vlootleeftijd.

Low-cost
Ook is een top 10 gemaakt van veiligste low-cost airlines. Deze bestaat uit: Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia / Asia, Thomas Cook, Volaris, Vueling, Westjet and Wizz.

In totaal zijn 405 maatschappijen beoordeeld.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button