KLMLiefhebberNieuwsNL nieuws

KLM bij koplopers wat betreft veiligheid en innovatie

KLM behoort tot de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld voor 2019. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van AirlineRatings, met de twintig hoogst genoteerde airlines.

Top 20
Op welke positie KLM precies staat is niet bepaald. Het overzicht kent geen ranking, maar bepaalt de twintig veiligste airlines en publiceert deze op alfabetische volgorde. Naast KLM bestaat de lijst uit: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, American Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Emirates, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Lufthansa, Qantas, Qatar, SAS, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines en Virgin group. Qantas is genomineerd als veiligste maatschappij voor 2019.

Toonaangevend
Hoofdredacteur Geoffrey Thomas noemt de airlines “toonaangevend in de branche”. Volgens Thomas lopen ze voorop wat betreft veiligheid, innovatie en de ingebruikname van nieuwe vliegtuigen. De beoordeling van airlines wordt gedaan met behulp van sterren, die door bezoekers als ervaringsdeskundigen kunnen worden aangevuld. Factoren die worden meegenomen zijn audits van luchtvaartinstanties en brancheorganisaties; overheidsaudits; crashes en ernstig incidenten; winstgevendheid, toonaangevende veiligheidsinitiatieven en vlootleeftijd.

Low-cost
Ook is een top 10 gemaakt van veiligste low-cost airlines. Deze bestaat uit: Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia / Asia, Thomas Cook, Volaris, Vueling, Westjet and Wizz.

In totaal zijn 405 maatschappijen beoordeeld.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close