fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Luchtvaart merkt gevolgen shutdown VS

De luchtvaart in de Verenigde Staten heeft last van de shutdown, waardoor de overheid gedeeltelijk op slot is. Honderdduizenden ambtenaren krijgen niet betaald en dat zorgt ook voor problemen op Amerikaanse luchthavens.

Barsten
Volgens luchtverkeersleiders ontstaan er ‘barsten’ in het systeem nu een deel van het personeel zich heeft afgemeld. De verkeersleiders die wel werken moeten de hele operatie nu draaiende houden. Het zou gaan om 3.000 medewerkers die thuisblijven, de 10.500 verkeersleiders moeten doorwerken zonder salaris.

Beveiliging
Ook veel beveiligers blijven thuis en melden zich ziek. Op grote luchthavens zoals New York JFK en de internationale luchthaven van Dallas is het ziekteverzuim veel hoger dan normaal. Dit betekent voor reizigers dat zij langer moeten wachten bij de securitycheck. 

Shutdown
Sinds 22 december geldt in Amerika een shutdown, na een conflict tussen het Huis van Afgevaardigden en President Trump over de begroting voor de bouw van een muur tussen Mexico en de VS.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button