IndustrieNieuwsProfessionalVliegvelden

Luchtvaart merkt gevolgen shutdown VS

De luchtvaart in de Verenigde Staten heeft last van de shutdown, waardoor de overheid gedeeltelijk op slot is. Honderdduizenden ambtenaren krijgen niet betaald en dat zorgt ook voor problemen op Amerikaanse luchthavens.

Barsten
Volgens luchtverkeersleiders ontstaan er ‘barsten’ in het systeem nu een deel van het personeel zich heeft afgemeld. De verkeersleiders die wel werken moeten de hele operatie nu draaiende houden. Het zou gaan om 3.000 medewerkers die thuisblijven, de 10.500 verkeersleiders moeten doorwerken zonder salaris.

Beveiliging
Ook veel beveiligers blijven thuis en melden zich ziek. Op grote luchthavens zoals New York JFK en de internationale luchthaven van Dallas is het ziekteverzuim veel hoger dan normaal. Dit betekent voor reizigers dat zij langer moeten wachten bij de securitycheck. 

Shutdown
Sinds 22 december geldt in Amerika een shutdown, na een conflict tussen het Huis van Afgevaardigden en President Trump over de begroting voor de bouw van een muur tussen Mexico en de VS.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close