AirlinesLiefhebberNieuwsNL nieuwsTUIVliegtuigtype & -bouwer

TUI fly neemt Boeing 737 MAX 8 in gebruik

TUI fly heeft vrijdag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met de Boeing 737 MAX 8. Het toestel, de PH-TFN die al medio december in ontvangst werd genomen, vloog als vlucht OR569 van Schiphol naar Gran Canaria.

TUI fly Belgium ontving de eerste MAX 8 vorig jaar al.

Vijf
In totaal komen nog vijf nieuwe 737 MAX 8’s in de vloot van de Nederlandse maatschappij. Die zullen dit jaar en volgend jaar gefaseerd in gebruik worden genomen. Ieder toestel krijgt de naam van een vakantiebestemming. De TFN draagt de naam Boa Vista, een van de Kaapverdische eilanden.

2023
De totale bestelling van de TUI Groep bestaat uit 70 nieuwe Boeings. Het laatste vliegtuig van deze bestelling zal in 2023 geleverd worden. De huidige vloot van TUI bestaat nu uit 150 toestellen van verschillende Boeing-types en Embraer E190’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button