Lelystad AirportNieuwsNL nieuwsProfessional

Burgemeester: Lelystad Airport opent volgend jaar

Burgemeester Ina Adema van Lelystad is ervan overtuigd dat de luchthaven bij de stad gewoon in 2020 kan openen voor commercieel vliegverkeer. Daarmee sluit ze een verder uitstel uit.

Dit zei Adema zaterdag tijdens haar nieuwjaarstoespraak in het stadhuis.

Gereed
Volgens de burgemeester is alles in gereedheid gebracht om de opening volgend jaar plaats te laten vinden. “Vergunningtechnisch zijn we bijna klaar en er zijn maatschappijen die hardop zeggen naar Lelystad te willen.” Adema twijfelt er niet aan of de overheid haar belofte wel nakomt. “Er zijn in 2015 duidelijke afspraken gemaakt.”

Uitstel
Eerder werd bekend dat opnieuw uitstel dreigt voor de opening. Brussel stak een stokje voor de oorspronkelijke plannen waarin het vliegveld alleen als overloop voor Schiphol zou gelden. Met een nieuwe verkeersverdelingsregeling, die nog moet worden goedgekeurd, zou Lelystad onafhankelijk van Schiphol kunnen groeien en mag het ook nieuwe airlines ontvangen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button