AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

‘Delta heeft beste papieren voor overname Alitalia’

Delta Air Lines staat op de eerste plaats voor Alitalia, wat betreft overnamekandidaten. Bestuurders van het failliete Alitalia gaan binnenkort in Atlanta in gesprek met Delta om de mogelijkheden voor een deal te bekijken. Dat schrijft de Italiaanse krant La Stampa, gebaseerd op anonieme ingewijden.

Lufthansa
Eerder werd Lufthansa naar voren geschoven als geschikte maatschappij, maar een deal met Delta heeft de voorkeur. Hierdoor zouden geen banen op de tocht staan en zijn de netwerken en operaties makkelijker op elkaar aan te sluiten.

Joint venture
Een partnerschap met Delta uit zich vooral in long-haul vluchten naar de VS, terwijl Lufthansa zich met name zou willen richten op de Italiaanse markt. Bovendien past Delta in de visie van Alitalia, dat met Air France-KLM en Virgin Atlantic werkt aan een trans-Atlantische joint venture.

EasyJet
Ook easyJet heeft zich gemeld met een voorstel. De prijsvechter wil een deel van de Alitalia-vloot met bemanning kopen, schrijft de krant. Dit plan zou goed aansluiten bij de strategie van Delta, waarin easyJet het short-haul netwerk voor haar rekening neemt en Delta de verre vluchten vanuit Rome en Milaan uitvoert.

Februari
De onderhandelingen met Delta worden gevoerd door de nationale spoorwegen, die ook mede-eigenaar van de airline wil worden. Een potentiële deal moet uiterlijk eind februari worden voorgelegd aan de Italiaanse regering.

Alitalia wordt al sinds 2017 draaiende gehouden op een overheidslening, die meerdere malen is verlengd in afwachting van een overname.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close