fbpx
Frequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Europees vliegverkeer gebukt onder winterweer

Het winterweer speelt het vliegverkeer in delen van Europa parten. Vooral in Oostenrijk en het Zuiden van Duitsland is de overlast groot. 

Geannuleerd
Op de luchthaven van Innsbruck zijn zaterdag tientallen vluchten geannuleerd. Om het vliegveld te ontlasten werden ook meerdere vluchten omgeleid. Niet alleen de vliegtuigen hebben last van de grote hoeveelheden sneeuw, ook de toegangswegen tot de luchthaven zijn slecht begaanbaar. Daardoor kunnen passagiers de luchthaven moeilijk bereiken.

Drukte
Vanuit Nederland zijn meerdere vluchten naar Innsbruck geschrapt. Het gaat om Transavia-vluchten vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven

De overlast valt samen met de extra drukte doordat reizigers vanuit hun wintersportbestemming terug naar huis gaan, nu de kerstvakantie bijna voorbij is. De komende dagen wordt in Oostenrijk nog meer sneeuw verwacht.

Ook in Duitsland is overlast ontstaan door het winterweer. De luchthaven van München kan bijvoorbeeld niet op de normale capaciteit opereren.

Griekenland
In Griekenland zorgt sneeuw ook voor problemen. Honderden reizigers strandden op de luchthaven van Thessaloniki, door de uitval van vluchten. Ook hier zijn veel vluchten uitgeweken, naar onder meer Macedonië en Roemenië.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button