fbpx
InnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigen

Extra vaart achter bouw supersonisch passagiersvliegtuig

De ontwikkeling van het supersonische passagiersvliegtuig van Boom Supersonic kan worden versneld. Investeerders, waaronder Google en Airbnb, hebben een gezamenlijk fonds van honderd miljoen dollar beschikbaar gesteld.

Pre-order
Eerder werd bekend dat ook Japan Airlines geld in het project steekt. De airline investeert 10 miljoen dollar in het toestel, de Overture genoemd, dat al over een paar jaar moet kunnen vliegen. Japan Airlines had meteen een optie genomen om twintig Boom-vliegtuigen te kopen in een pre-order overeenkomst. Ook Virgin Group tekende zo’n overeenkomst.

Overture
Volgens de ontwikkelaar kan de Overture met een snelheid van mach 2.2, oftewel 754,6 meter per seconde, een maximale afstand van 8334 kilometer afleggen. Er kunnen 45 tot 55 passagiers plaatsnemen, in een volledige businessclass-bezetting. Met de volledige ontwikkeling van het toestel is zo’n 6 miljard dollar gemoeid.

Motoren
Voordat het eerste exemplaar de lucht in gaat hebben de ontwikkelaars nog een aantal technologische hobbels te nemen. Zo is Boom er nog niet uit met welke motoren de Overture het best kan worden aangedreven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button