fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Hong Kong Airlines verwerpt twijfels over voortbestaan

Hong Kong Airlines heeft zaterdag in een persbericht tegengesproken dat de maatschappij failliet dreigt te gaan. Volgens de airline zijn er “onjuiste en ongegronde geruchten” naar buiten gekomen, nadat een verzekeringsmaatschappij liet weten haar beleid aan te willen passen voor de carrier.

Stilgelegd
De vluchtoperatie zou volledig worden stilgelegd, zo werd er gespeculeerd. Hong Kong Airlines zou worden ondervraagd, nadat verzekeraar Blue Cross aankondigde haar beleid rond de uitkering van schadevergoeding te wijzigen, in het geval de airline om zou vallen. Gedupeerde reizigers hebben recht op een bepaald bedrag als een maatschappij plotseling failliet gaat. 

Stappen
Hong Kong Airlines zegt nu juridische stappen te nemen tegen de veroorzakers van de rumoer. Het personeel is inmiddels duidelijk gemaakt dat er niks aan de hand is en dat de operatie gewoon doorgaat. De carrier hoopt met de reactie te voorkomen dat klanten uit onzekerheid weglopen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button