fbpx
LiefhebberNieuwsVliegtuigen

Ontmanteling eerste A380’s begonnen

Elf jaar na de commerciële ingebruikname van de Airbus A380, door Singapore Airlines, zijn twee oude exemplaren al toe aan de sloop. In de Pyreneeën is het Franse vliegtuig-ontmantelingsbedrijf Tarmac Aerosave begonnen met de ontmanteling.

Tweedehands
De vliegtuigen met registratie MSN003 en MSN005 zijn beide in dienst geweest bij Singapore Airlines. De maatschappij huurde de toestellen van de Duitse leasemaatschappij Dr. Peters Group. Alhoewel een deel van de vijf teruggestuurde vliegtuigen een nieuwe eigenaar kreeg op de tweedehandsmarkt, wist Dr. Peters deze twee vliegtuigen niet opnieuw te verhuren.

Verkopen
Er zijn gesprekken gevoerd met onder meer British Airways en HiFly, maar de interesse in de Superjumbo is zo goed als verdwenen. De meest rendabele oplossing bleek het ontmantelen van de toestellen, om een deel van de onderdelen te verkopen. Zo kunnen deze worden toegepast in andere A380’s, die nog in dienst zijn. Naar verwachting levert de ‘sloop’ 45 miljoen dollar op.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button