fbpx
Travel

Wegdromen van Erfurt | Video

Op vier uur rijden van de Nederlandse grens af, ligt de Duitse stad Erfurt. De bruisende stad kent een lange historie en is een prima weekendbestemming. Door het twintigtal gotische kerken, gezellige terrasjes en natuurlijk de befaamde Thüringer bratwurst is Erfurt een bestemming voor jonge en oude reizigers.

Erfurt voor Beginners

Erfurt ligt in de deelstaat Thüringen en behoort tot een van de oudste steden van Duitsland. Al sinds de 8e eeuw is Erfurt bewoond en door de middeleeuwse stadskern word je hier constant aan herinnerd. Ondanks de vele historische bezienswaardigheden, heeft Erfurt ook een hele andere zijde. Zo is Erfurt ook een levendige studentenstad met diverse universiteiten en heeft de stad een groot assortiment uitgaansgelegenheden.

St. Severuskerk – ©Wiki Commons Michael Sander

Krämerbrug

Een van de herkenningspunten van Erfurt is de immens populaire Krämer-brug die in de 12e eeuw is gebouwd. De brug ligt midden in de stad en is volledig bebouwd, zonder dat je het door hebt steek je de rivier over. Op de Krämer-brug staan 32 woningen en met 120 meter is het de langst doorlopende brug die bebouwd is.

Domplätz

Het Domplein is een van de grootste marktpleinen van Duitsland en zeker het bezoeken waard! ’s Zomers verandert de Domplatz namelijk in een grote tuin- en bloemenmarkt en in de winter wordt het plein omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstmarkt! Bovendien wordt het Domplein omringd door de kathedraal van Erfurt en de St Severuskerk. De kathedraal stamt uit de 14e eeuw en is voorzien van maar liefst 13 klokken. De grootste klok van het stel is de Gloriosa-klok, die meer dan 11 ton weegt en hiermee de grootste middeleeuwse klok ter wereld is.

Baumkronenpfad

Op 40 minuten rijden van Erfurt ligt het nationale Hainich park. Het park is in 1997 opgericht en dient om de natuur in de omgeving te beschermen. Voor bezoekers is het een uitgelezen kans om te wandelen door een van de laatste oerbossen van Europa!

Kathedraal van Erfurt en St. Severuskerk – ©Wiki Commons

Oudste Synagoge van Europa

Erfurt was in het verleden een prominente Joodse handelsstad, zo vind je nog altijd veel sporen van de Joodse geschiedenis terug. Een van de restanten is de Alte Synagoge van Erfurt, die een welverdiende plek heeft op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De synagoge is een van de best bewaarde synagogen uit de middeleeuwen en is tevens de oudste van Europa. Sinds 2009 maakt de synagoge deel uit van een Joods museum.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button