Editors choiceEindhoven AirportNieuwsNL nieuwsProfessionalRotterdam The HagueSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol ziet laagste passagiersgroei sinds 2013

Schiphol ziet de laagste passagiersgroei sinds 2013, zo blijkt uit de voorlopige verkeers- en vervoerscijfers van de Royal Schiphol Group.

Laagste
In het afgelopen jaar reisden er 71 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een stijging ten opzichte van 2017 van 3,7 procent. Dit is de laagste stijging sinds 2013, toen bedroeg de stijging 3 procent ten opzichte van 2012. In 2013 reisden er 52,57 miljoen mensen via Schiphol.

Vliegbewegingen
In het afgelopen jaar telde de Amsterdamse luchthaven 499.446 vliegbewegingen, een stijging van 0,5 procent ten opzichte van 2017 toen het aantal vliegbewegingen 469.748 betrof. In 2013 lag dat aantal op 425.565 bewegingen.

Vracht
Het vrachtvolume nam in 2018 volgens de Royal Schiphol Group af met 3,6% naar 1,7 miljoen ton vracht in vergelijking met het jaar daarvoor, toen er nog 1,75 miljoen ton aan vracht werd vervoerd. In 2013 lag het aantal ton vervoerde vracht op 1,53 miljoen ton.

Eindhoven en Rotterdam
Ook de luchthavens in Eindhoven en Rotterdam zagen een stijging in het aantal reizigers dat via die vliegvelden reisden. Op de Brabantse luchthaven werden er 6,2 miljoen reizigers ontvangen, een stijging van 9 procent ten opzichte van het jaar ervoor. In Rotterdam maakte 10 procent meer reizigers gebruik van de luchthaven dan in 2017, namelijk 1,9 miljoen mensen.

Gehalveerd
In vergelijking met de passagiersstijging in 2017 is de procentuele groei in het afgelopen jaar met meer dan de helft gehalveerd. In 2017 steeg het aantal passagiers in vergelijking met 2016 nog met 7,7 procent. Ook het aantal vliegbewegingen en aantal ton vervoerde vracht steeg in 2017 nog met respectievelijk 3,7 procent en 5,4 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/