fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

‘Staking zorgt voor vlucht-annuleringen Berlijnse vliegvelden’

Een vier uur durende staking van het beveiligingspersoneel op de Berlijnse luchthavens Tegel en Schönefeld, hebben maandagochtend voor zo’n 80 geannuleerde vluchten gezorgd en verdere vertragingen in het vliegschema, zo melden verschillende Duitse media.

Staking
Om 05:00 uur maandagochtend legden de beveiligers op Berlijn Tegel en Berlijn Schönefeld het werk voor vier uur neer. Hierdoor zijn er zo’n 80 vluchten geannuleerd, waarvan 60 op Tegel en 20 op Schönefeld, en zijn andere vluchten verstoord. Beide luchthavens laten op hun website weten dat de staking inmiddels opgeheven is, maar de gevolgen ervan de hele dag nog merkbaar zullen zijn voor de reizigers.

Salaris
De reden voor de staking is het ‘totaal ontoereikende bod’, dat verdi, de vakbond die de vliegveld-beveiligers vertegenwoordigt, net voor kerstmis van de Federal Association of Aviation Security Companies voorgeschoteld kreeg. In totaal zijn er zo’n 23.000 beveiligers werkzaam op Duitse luchthavens. Zij zouden een loonsverhoging willen van de huidige 17,12 euro per uur naar 20 euro per uur.

Meer
Verdi laat aan Deutsche Welle weten dat als de onderhandelingen niet snel voortgezet worden er meer stakingen plaats kunnen vinden op andere luchthavens in Duitsland.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button