fbpx
AirlinesCargoNaast het nieuwsOpmerkelijkProfessional

De speciale vracht van Emirates in 2018

Emirates SkyCargo beleefde in 2018 een goed jaar met bijna 2,6 miljoen ton aan vervoerde goederen, zo meldt de vrachtdivisie van Emirates. Tussen al die vracht bevonden zich ook enkele bijzondere goederen.

Paarden
Zo vervoerde Emirates 500 paarden van Luik naar Greenville-Spartanburg in Amerika voor de FEI World Equestrian Games 2018. Het was de grootste commerciële ‘paardenvlucht‘ ooit uitgevoerd. Dat de paarden vanuit Luik vervoerd worden is niet zo gek omdat de luchthaven vooral voor vracht wordt gebruikt, maar ook over een paardenhotel beschikt. 

Satelliet 
Niet alleen paarden werden door Emirates vervoerd, ook een satelliet behoorde tot de speciale vrachtgoederen. De satelliet werd vanuit Dubai naar Seoul gevlogen waar het in november van vorig jaar succesvol om de aarde gelanceerd werd.

Auto’s
Ook werden er zo’n 1.140 luxe-auto’s vervoerd waaronder een Koenigsegg Agera RS1, waarvan er slechts 25 in de wereld zijn én een prijskaartje van 7,7 miljoen euro heeft, een DeLorean en een Astin Martin One 77 met een prijskaartje van 1,9 miljoen euro. Wat Emirates nog meer vervoerde is hieronder te zien.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button