fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieNieuws

Gratis wifi van Amsterdam naar New York

Low cost-maatschappij Norwegian zal gratis wifi aanbieden op intercontinentale vluchten, zo meldt de Noorse airline. Voor Nederlandse reizigers betekent dit dat zij op de route Amsterdam – New York gratis wifi kunnen gebruiken.

Wifi
De wifi-verbinding die gedurende de hele vlucht gratis aangeboden wordt bestaat uit twee pakketten. De ‘Basic Option’ is gratis en biedt passagiers de mogelijkheid om e-mails te beantwoorden, social media te updaten en in contact te blijven met vrienden, familie en collega’s via instant messages. Voor de tweede optie kunnen reizigers betalen, en krijgen dan sneller wifi waarmee ze ook video’s kunnen streamen op bijvoorbeeld Netflix of YouTube. Voor drie uur wifi-toegang betaalt de passagier 12,95 euro.

Vliegtuigen
Het eerste vliegtuig dat uitgerust werd met wifi-verbinding werd op 18 december vorig jaar aan Norwegian geleverd. Het was de Boeing 787-9 met registratie G-CKWP. Naar verwachting zal tegen 2020 vijftig procent van de Dreamliner-vloot uitgerust zijn met wifi. Met ingang van half januari worden de 737 MAX-toestellen van Norwegian uitgerust met wifi.

Amsterdam – New York
Reizigers die vanuit Nederland met Norwegian vliegen kunnen gebruik maken van de wifi-verbinding op de route tussen Schiphol en het New York JFK Airport. Up vloog in mei van vorig jaar mee op de eerste Norwegian-vlucht tussen Amsterdam en New York in premium economy. Norwegian vliegt zeven dagen per week tussen de Nederlandse hoofdstad en ‘The Big Apple’.

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button