AirlinesFokkerNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Helvetic faseert Fokker’s sneller uit dan gepland

De Zwitserse regionale vlieger Helvetic faseert haar Fokker 100’s sneller uit dan gepland en moet vier Embraer E190’s huren om het gat te dichten, zo meldt vliegtuigverhuurbedrijf Nordic Aviation Capital.

Overbruggen
Helvetic faseert de laatste vijf Fokker 100’s die zij nog in hun vloot hebben sneller uit dan gepland. In eerste instantie zouden de Fokker’s rond 2020 de vloot verlaten, maar nu worden ze uiterlijk komende zomer, waarschijnlijk in juni, al uit de vloot gehaald. Helvetic is met verschillende maatschappijen in gesprek die de Fokker’s willen overkopen.

Overbruggen
Doordat de Fokker’s sneller de vloot uitgaan dan gepland moet de Zwitserse airline de vloot aanvullen met vier gehuurde Embraer E190’s. Dit komt doordat de eerst van de twaalf bestelde Embraer E190-E2’s pas in september in de vloot wordt opgenomen. Nordic Aviation Capital leaset de vier Embraer’s aan Helvetic, waarvan de eerst eind februari aan de Zwitserse maatschappij geleverd zal worden. Hoe lang de Embraer’s door Helvetic geleasete zullen worden is niet bekend.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button