AirlinesFokkerNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Helvetic faseert Fokker’s sneller uit dan gepland

De Zwitserse regionale vlieger Helvetic faseert haar Fokker 100’s sneller uit dan gepland en moet vier Embraer E190’s huren om het gat te dichten, zo meldt vliegtuigverhuurbedrijf Nordic Aviation Capital.

Overbruggen
Helvetic faseert de laatste vijf Fokker 100’s die zij nog in hun vloot hebben sneller uit dan gepland. In eerste instantie zouden de Fokker’s rond 2020 de vloot verlaten, maar nu worden ze uiterlijk komende zomer, waarschijnlijk in juni, al uit de vloot gehaald. Helvetic is met verschillende maatschappijen in gesprek die de Fokker’s willen overkopen.

Overbruggen
Doordat de Fokker’s sneller de vloot uitgaan dan gepland moet de Zwitserse airline de vloot aanvullen met vier gehuurde Embraer E190’s. Dit komt doordat de eerst van de twaalf bestelde Embraer E190-E2’s pas in september in de vloot wordt opgenomen. Nordic Aviation Capital leaset de vier Embraer’s aan Helvetic, waarvan de eerst eind februari aan de Zwitserse maatschappij geleverd zal worden. Hoe lang de Embraer’s door Helvetic geleasete zullen worden is niet bekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close