fbpx
LiefhebberNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Hoog Boeing 747-bezoek op Schiphol

Schiphol verwacht op woensdag 9 januari hoog bezoek; de Japanse minister-president Abe landt dan in een Boeing 747 op de luchthaven. De Japanse premier heeft een ontmoeting met zijn Nederlandse ambtsgenoot Rutte.

Boeing

De liefhebbers van de ‘Queen of the Skies’ kunnen hun hart ophalen op Schiphol; de Japanners komen met twee van deze toestellen. Mogelijk is het de laatste keer dat de 747’s van de Japanse regering te zien zullen zijn in Nederland. De Jumbojets worden later dit jaar vervangen door Boeing 777-300 ER’s. Naar verwachting worden die vanaf 1 april ingezet.

Back-up

Wanneer VIP’s worden vervoerd met ‘Japanese Air Force One’, zoals de 747 waar Abe mee reist ook wel genoemd wordt, reist de ‘Japan Air Force Two’ mee. Volgens het Japanse ministerie van Defensie is dat, zodat er altijd een back-up toestel is en het programma door kan gaan zoals gepland.

Landingsbaan

De twee Boeing 747’s worden ingezet voor het vervoer van de Japanse keizer en koninklijke familie en leden van de Japanse regering. Ook worden de toestellen indien nodig gebruikt voor het repatriëren van Japanse burgers. Een woordvoerster van luchthaven Schiphol kon niet zeggen hoe laat en op welke baan de 747’s landen.


Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button