AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Indonesië zet zoektocht zwarte doos Lion Air voort’

Indonesië zet de zoektocht naar de tweede zwarte doos van de neergestorte vlucht JT610 van Lion Air voort, zo meldt het hoofd van het onderzoeksteam aan Reuters.

Vertrekken
‘Als het weer goed is dan vertrekken we vandaag nog de zee op om de tweede zwarte doos te vinden van de gecrashte Lion Air-vlucht’, dat zegt Soerjanto Tjahjono, hoofd van de National Transporation Safety Commission (KNKT) in Indonesië. Eerder deze maand werd de door Lion Air gefinancierde zoektocht stopgezet. Halverwege december charterde de maatschappij zelf een schip om het wrak en de zwarte doos te vinden. 

Tijd
De tijd begint wel te dringen om de tweede zwarte doos nog te vinden, want volgens de brochure van de L3 Technologies Inc. voicerecorder zendt de zwarte doos 90 dagen een akoestisch signaal uit. Op 29 oktober stortte de Boeing 737 MAX 8 van Lion Air in de Javazee, waarbij alle 189 inzittenden om het leven kwamen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close