fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

KLM annuleert vluchten door verwachte storm | Update

KLM heeft dinsdag zo’n 160 vluchten geannuleerd door een ‘zeer beperkte start- en landingsbaancapaciteit op Schiphol’. Een woordvoerder van Schiphol bevestigd desgevraagd aan Up dat het aantal geannuleerde vluchten op dit moment niet is toe- of afgenomen.

Storm
Op dinsdag 8 februari wordt er storm verwacht, daardoor schrapt KLM 159 vluchten. ‘Vanwege de verwachte storm op dinsdag, is er sprake van zeer beperkte start- en landingsbaancapaciteit op Schiphol. Er kan slechts 1 start- en landingsbaan in gebruik worden genomen. Daarom heeft KLM moeten besluiten om 159 Europese retourvluchten te annuleren voor dinsdag’, aldus KLM. De woordvoerder laat weten dat alle passagiers omgeboekt zijn en de reizigers de website goed in de gaten moeten houden voor de laatste updates.

Zware windstoten
Volgens weeronline kunnen er in de Randstad ‘zware windstoten voorkomen met snelheden tot 80 kilometer per uur.’ Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het noorden en westen van het land.

Geïnformeerd
Verder laat KLM weten dat ‘de betreffende passagiers zijn vandaag geïnformeerd en omgeboekt. We raden onze passagiers aan om KLM.com goed in de gaten te houden voor de meest actuele vertrek- en aankomstinformatie.’

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button