Eindhoven AirportNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Meer reizigers Eindhoven Airport door meer bestemmingen

Eindhoven Airport heeft in het afgelopen jaar 6,2 miljoen reizigers ontvangen. Het hogere reizigersaantal is te danken aan het toegenomen aantal bestemmingen die vanaf Eindhoven te bereiken zijn, aldus de Brabantse luchthaven.

Passagiers
In vergelijking met 2017 groeide het aantal passagiers dat afgelopen jaar gebruik maakte van Eindhoven Airport met 9 procent naar 6,2 miljoen mensen. Ook zaten de vliegtuigen die vanuit Eindhoven vertrokken in 2018 voller dan het jaar daarvoor en steeg het aantal passagiers van 155 naar 160,2 personen per vliegtuig.

Groei
Het aantal vliegbewegingen groeide afgelopen jaar met 6 procent naar 38.642 bewegingen ten opzichte van het jaar daarvoor toen het 36.470 bewegingen betrof. Dat de groei lager uitvalt dan de jaren daarvoor is niet vreemd, omdat de Brabantse luchthaven in november besloten heeft om ‘de groei in het aantal vliegbewegingen te matigen.’

Doel
Volgens Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport is ‘groei geen doel op zich.’ De luchthaven wil zich richten op kwaliteit en geen kwantiteit. ‘In samenspraak met omwonenden en alle knappe koppen in Brainport Eindhoven kunnen we werken aan een slimme en duurzame luchtvaartontwikkeling die aansluit bij de sociaal-economische ontwikkeling van de regio’, aldus Meijs

Bestemmingen
Het gegroeide aantal passagiers is volgens het vliegveld te danken aan de extra bestemmingen die aan het netwerk van het Eindhovense vliegveld zijn toegevoegd. Met nieuwe bestemmingen als Faro, Boedapest, en Moskou komt het aantal bestemmingen in 2018 op 82 te liggen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/