AirlinesEindhoven AirportNieuwsNL nieuwsProfessional

‘UWV wijst ontslagaanvraag Nederlands Ryanair-personeel af’

Het UWV heeft de ontslagaanvraag van het Nederlandse Ryanair-personeel afgewezen, zo meldt de vakbond FNV Luchtvaart.

Ontslag
Ryanair vroeg halverwege december het collectieve ontslag aan voor het in Nederland gevestigde personeel. De reden hiervoor waren volgens de Ierse prijsvechter de ‘slechte bedrijfseconomische prestaties’. Het UWV heeft de ontslagaanvraag niet in behandeling genomen omdat ‘Ryanair het collectieve ontslag niet met de vakbonden heeft overlegd, zoals wettelijk verplicht’, aldus FNV.

Eindhoven
Die bedrijfseconomische redenen haalde de Ierse maatschappij ook aan als reden de basis uit Eindhoven weg te halen. De aankondiging kwam daags nadat het Ryanair-personeel op Eindhoven Airport zich had aangesloten bij een reeks Europese stakingen

Tafel
Leen van der List, bestuurder bij FNV zegt over de beslissing: ‘Dit is een terechte beslissing. Ryanair zal met ons aan tafel moeten. In dat overleg moet Ryanair aantonen dat er geen andere beslissing mogelijk was dan de basis te sluiten. Mocht men ons overtuigen, of wordt in een later stadium door het UWV alsnog de ontslagvergunning verleend, dan willen wij afspraken maken met Ryanair over een Sociaal Plan. FNV heeft er alle vertrouwen in dat het UWV tot een verstandig besluit zal komen als het overleg met Ryanair onvoldoende oplevert.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close