fbpx
AirlinesEindhoven AirportNieuwsNL NieuwsProfessional

‘UWV wijst ontslagaanvraag Nederlands Ryanair-personeel af’

Het UWV heeft de ontslagaanvraag van het Nederlandse Ryanair-personeel afgewezen, zo meldt de vakbond FNV Luchtvaart.

Ontslag
Ryanair vroeg halverwege december het collectieve ontslag aan voor het in Nederland gevestigde personeel. De reden hiervoor waren volgens de Ierse prijsvechter de ‘slechte bedrijfseconomische prestaties’. Het UWV heeft de ontslagaanvraag niet in behandeling genomen omdat ‘Ryanair het collectieve ontslag niet met de vakbonden heeft overlegd, zoals wettelijk verplicht’, aldus FNV.

Eindhoven
Die bedrijfseconomische redenen haalde de Ierse maatschappij ook aan als reden de basis uit Eindhoven weg te halen. De aankondiging kwam daags nadat het Ryanair-personeel op Eindhoven Airport zich had aangesloten bij een reeks Europese stakingen

Tafel
Leen van der List, bestuurder bij FNV zegt over de beslissing: ‘Dit is een terechte beslissing. Ryanair zal met ons aan tafel moeten. In dat overleg moet Ryanair aantonen dat er geen andere beslissing mogelijk was dan de basis te sluiten. Mocht men ons overtuigen, of wordt in een later stadium door het UWV alsnog de ontslagvergunning verleend, dan willen wij afspraken maken met Ryanair over een Sociaal Plan. FNV heeft er alle vertrouwen in dat het UWV tot een verstandig besluit zal komen als het overleg met Ryanair onvoldoende oplevert.’

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button