AirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalTransavia

Air France-KLM passeert de kaap van 100 miljoen passagiers

Waar er vorig jaar, afgerond, nog 99 miljoen passagiers vervoerd werden door Air France-KLM, passeert de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie in 2018 de kaap van 100 miljoen vervoerde reizigers, zo blijkt uit de vervoerscijfers van Air France-KLM.

Totaal
Air France, KLM, HOP! en Transavia vervoerden het afgelopen jaar in totaal 101.447.000 passagiers. Dat is een stijging van 2,8 procent ten opzichte van 2017, toen er 98,71 miljoen mensen vervoerd werden. Ook de bezettingsgraad is in zijn geheel met 0,7 procent gestegen naar 87,9 procent.

KLM
Ook KLM zette een record neer met 34,17 miljoen vervoerde passagiers. Nooit eerder vervoerde de Nederlandse maatschappij in één jaar zoveel mensen. In vergelijking met 2017 bedroeg de stijging in passagiersaantallen 4,5 procent. Ook zaten de vliegtuigen nog nooit zo vol van KLM, want de bezettingsgraad steeg met 0,7 procent naar 89,1 procent. Wel zag de maatschappij een teruggang van 1,9 procent in het totale tonnage aan vracht.

Trots
KLM-topman Pieter Elbers zegt over de cijfers: ‘In 2018 breidden we met 4 nieuwe bestemmingen, ons wereldwijde netwerk uit naar een totaal van 166. De totale KLM Groep (incl. Transavia Nederland), verwelkomde in 2018, 43 miljoen passagiers aan boord. Een geweldige prestatie waar we als gehele KLM groep trots op mogen zijn.’

Transavia
Over de hele linie vervoerde Transavia in het afgelopen jaar 7,1 procent meer passagiers dan in 2017, namelijk 15,82 miljoen reizigers. Ook de bezettingsgraad zag een stijging van 1,4 procent naar 92 procent.

Air France
Bij de Franse luchtvaartmaatschappij bleef het aantal vervoerde passagiers in het afgelopen jaar nagenoeg hetzelfde ten opzichte van 2017. Air France en HOP! vervoerden in totaal 51,45 miljoen passagiers, een minieme stijging van 0,4 procent ten opzichte van 2017. De bezettingsgraad steeg met 0,5 procent naar 86,2 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close