AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Britse maatschappij breidt vloot met ATR’s uit

ATR en de Britse regionale maatschappij Aurigny hebben een koopovereenkomst gesloten om de vloot met drie nieuwe toestellen uit te breiden, zo meldt de Italiaans-Franse vliegtuigbouwer.

Drie
Aurigny heeft drie ATR 72-600’s bij de vliegtuigbouwer gekocht. Vorig jaar werd tijdens de Farnbourough Airshow al een intentieverklaring ondertekend, maar is nu bekrachtigd. De eerste van de drie 72-600’s zal in augustus van dit jaar aan de Britse airline geleverd worden.

Aurigny
Aurigny is een regionale vlieger met haar basis op het Kanaaleiland Guernsey. De maatschappij werd op 1 maart 1968 opgericht en voert zo’n 15.000 vluchten per jaar uit naar 11 bestemmingen, waaronder Londen Gatwick en Stansted, Manchester en Southampton. Ook vliegt de airline naar Grenoble in Frankrijk.

Vloot
De vloot van Aurigny bestaat uit acht vliegtuigen waarvan drie ATR 72-500’s, één ATR 42-500, één Dornier 228NG, twee Dorniers 228’s en één Embraer E195.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/